Welkom op de groepspagina van groep 4/5 !

In groep 4 en 5 zitten 23 kinderen en er zijn twee leerkrachten: Dina Kamps (dinsdag, woensdag en donderdag) en Bety Kramer (maandag en vrijdag). In groep 4 en 5 werken wij volgens een lesrooster: Per week zijn alle vakken op een bepaalde dag, op een bepaalde tijd aangegeven. De vakken: taal, rekenen en lezen komen elke dag aan de orde. Het bevorderen van het technisch lezen en het begrijpend lezen krijgt veel aandacht in deze groepen. Immers goed kunnen lezen is belangrijk voor de “basis” van iedereen. Daarnaast besteden we wekelijks aandacht aan aardrijkskunde, geschiedenis, verkeer en natuur en techniek. Ook bij deze vakken werken we met de meest moderne lesboeken en maken we veel gebruik van het digiboard. Natuurlijk wordt er wekelijks aandacht besteed aan handvaardigheid, tekenen en muziek. Twee keer per week worden er gymnastieklessen gegeven door onze vakleerkracht Twan Boersma. De leerlingen werken in tweetallen, in groepjes en “met maatjes”: een leerling van groep 4 werkt dan samen met een leerling van groep 5.

Op onze groepspagina vindt u onder andere nieuws uit de groep, maar ook verslagen van alle activiteiten die wij in de klas doen bv. een project 'bijen' of theaterlessen vanuit het ICO.

juf Dina en juf Betty

Gedichten maken 3

26-01-2018
Donderdag 25 januari was de derde les van meester Casper. We hebben hele mooie gedichten gemaakt en maken van alle gedichten nu een heel mooi boek.

Voor foto`s zie Foto`s.

Techniekles 2

24-01-2018
De tweede techniekles voor groep 5,6 had als thema: luchtdruk.
De kinderen deden allerlei proefjes en waren reuze enthousiast.
Opa van Jarno (groep 5): hartelijk bedankt!
Voor meer foto's zie Foto's

Gedichten maken

15-01-2018
In het kader van het Kunstmenu hadden we op donderdag 11 januari bezoek van meester Casper van het ICO uit Assen. We gingen gedichten maken over "helden". Meester Casper houdt ook van "vieze gedichten". We hebben  veel geleerd en ook veel "lol gehad! Donderdag 18 januari volgt de tweede les.