We sturen je graag een notificatie bij belangrijk nieuws:Ja doen!Niet nu

Welkom op de website van groep 3/4
In groep 3/4 zitten 12 kinderen, waarvan acht kinderen in groep 3 en vier kinderen in groep 4. Op maandag (hele dag), dinsdagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend staat juf Laura voor deze groep. Op dinsdagmiddag, woensdag en donderdagmiddag wordt groep 3/4 gesplitst. Groep 3 sluit aan bij groep 1/2 en groep 4 sluit aan bij groep 5/6. Deze combinatiegroepen worden begeleid door juf Jolanda (groep 1/2/3) en juf Marlous/juf Helen (groep 4/5/6) met ondersteuning van onderwijsassistent meester Sander en onderwijsassistent-stagiaire juf Nienke. De ondersteuning van meester Sander en juf Nienke vindt ook plaats wanneer de groep niet gesplitst wordt.

Groep 3/4 werkt rondom de thema’s van de verschillende methodes die gebruikt worden of rondom een actueel thema: Kinderboekenweek, de seizoenen en vieringen zoals: Sint Maarten, Sinterklaas, Kerst en Pasen. Er wordt gewerkt met veel verschillende werkvormen waarbij samenwerken, spel en bewegend leren aan de orde is. Dit gebeurt in groepjes, in tweetallen, individueel, met de hele groep, in teams, met maatjes of met de hele groep.

In groep 3 wordt gewerkt met de Kimversie van Veilig leren lezen. Op de site van uitgeverij Zwijsen kunt u informatie vinden over deze methode. Vanaf groep 4 werken de kinderen verder met Taalactief voor spelling en taal. Voor lezen worden Nieuwsbegrip (begrijpend lezen) en Estafette (technisch lezen) ingezet aangevuld met andere leesactiviteiten om het leesplezier te bevorderen en te vergroten. Voor rekenen wordt vanaf groep 2 de methode Reken Zeker ingezet. Een methode waarbij veel aandacht is voor instructie, automatiseren, stapsgewijs oefenen en herhalen.

Op de middagen is er tijd voor beweging, schrijven, muzikale vorming, verkeer, kanjertraining, tekenen en/of handvaardigheid in groep 3 en 4.

Heeft u behoefte aan meer informatie over groep 3/4 op OBS De Zeijerhoogte, neem dan contact op via de mail:
Directie.zeijerhoogte@stichtingbaasis.nl

Hartelijke groeten,
Laura Bolhuis

Tutor lezen

03-11-2020
Groep 3 gaat twee keer per week tutor lezen met de middenbouw.
Een paar foto zijn in het fotoalbum geplaatst.