Groep 0/1/2/3

Welkom op de website van groep 0/1/2/3

In groep 0/1/2/3 zitten 16 kinderen met twee juffen. Juf Jolanda werkt op dinsdag, woensdag en donderdag. Op maandag en vrijdag werkt juf Laura in de groep. Op dinsdagochtend en donderdagochtend werkt juf Laura met de kinderen van groep 3 en werkt juf Jolanda met de kinderen van groep 0/1/2.

In groep 0/1/2  wordt thematisch gewerkt. Dat wil zeggen:alle activiteiten die  in de klas gedaan worden, zijn gebaseerd op een bepaald thema. Er wordt gewerkt met verschillende werkvormen: in groepjes, in tweetallen, met de hele groep, in teams en natuurlijk ook individueel. De vakken muziek en handvaardigheid worden gezamenlijk gedaan met de hele groep. Op de middagen wordt er veel gedaan op het gebied van bewegend leren. Tijdens buiten spelen wordt bewegen ingezet om allerlei reken en taalvaardigheden te oefenen.
In groep 3 werken de kinderen uiteraard ook met verschillende methodes. Voor het leren lezen wordt gewerkt met de methode Veilig leren lezen en voor rekenen met de methode Reken Zeker. De thema's uit deze methodes worden gecombineerd en afgewisseld met het actuele thema van groep 0/1/2.

Op onze groepspagina vindt u o.a. nieuws uit de groep, maar ook verslagen van activiteiten die wij in of met de groep doen.
Veel lees en kijkplezier op onze pagina!

Laura en Jolanda

Bezoek aan Museum De Buitenplaats

01-11-2018
Op donderdag 1 november 2018 hebben de kinderen van groep 1/2/3 een bezoek gebracht aan een echt museum. Dat was best bijzonder voor veel kinderen. In het museum hebben de kinderen gekeken naar schilderijen van allerlei planten, bloemen en bomen uit alle werelddelen. Daarna was er nog tijd om bezig te gaan met planten uit Zuid-Amerika....cactussen. Op dinsdag 6 november krijgt het museumbezoek nog een vervolg in de klas.