vorige pagina | volgende pagina

Bezoek Drents museum

maandag 14 mei 2018
Excursiegroep 6, 7 en 8 naar het Drents Museum donderdag 26 april 2018

Na een korte busrit werden we ontvangen door de educatieve medewerkers van het Drents Museum. We mochten naar boven en in een prachtige zaal plaatsnemen. Daar werd een film getoond en verteld over de Germanen en Romeinen die lang geleden richting Drenthe trokken. Vervolgens gingen we naar de tentoonstellingsruimte waar we een replica van de slagtanden van een mammoetzagen en er was ook een grote kies van een mammoet te zien die veel indruk maakte. Vervolgens mochten we rond een “vuurtje” zitten en een naam verzinnen voor een dorp. Iedereen kon ook een beroep uitkiezen, zoals: krijger, jager, wever, boer, pottenbakker, genezer en een smid. Ons dorp zou worden aangevallendoor wolven en we moesten voor deze en andere situaties uit die tijd een goede oplossing bedenken. In de tentoonstelling beneden zagen we allerlei voorwerpen uit die tijd, bijvoorbeeld potten, stenen en zelfs een houten kano. Tot slot vertelde de medewerker over het meisje van Yde en mochten we haar resten bekijken in een aparte ruimte. Wist u dat het meisje van Yde 16 jaar oud was en1.40 meter lang? Het was een leerzame ochtend!

Koningsspelen 2018

vrijdag 20 april 2018
Vrijdag 20 april 2018. Een schitterende zonovergoten dag. We konden het niet beter treffen.

`s Morgens begonnen de kinderen van groep 0/1 t/m 5 met een gezond en lekker ontbijt. Daar kwamen zij in beweging en deden allerlei leuke sport en spel activiteiten. De kinderen van groep 5 hadden de leiding in het geheel. Het liep weer fantastisch! Wat werd er weer volop genoten.

De kinderen van groep 6 t/m 8 gingen op de fiets naar Vries. Bij sporthal De Kamp werden een tiental clinics gehouden. Deze waren opgezet door onze vakleerkrachten voor gymnastiek en werden uitgevoerd door de verschillende verenigingen. Op school hadden de kinderen al een keuze gemaakt.
Ook hier liep de ochtend gesmeerd. En na een ochtend van dansen, voetballen, klimmen op de klimmuur, mountainbiken, bootcampen, handballen, tafeltennissen, trommelen, turnen, volleyballen, hockeyen en handballen keerden we voldaan terug naar Zeijen. Hier wachte het koningsmaal nog voor de ze kinderen.
We kunnen terugkijken op een geslaagde dag.
Voor meert foto`s zie Foto`s

Herdenking bij monument Heukersbosje

donderdag 19 april 2018
Herdenking 13 april.

Op 13 april zijn de kinderen van de groepen 5 en 6 naar het Heukersbosje geweest om een bloemstuk te leggen en om een informatiebord te onthullen bij het herdenkingsmonument van Roel Oosting en Albert Bijlsma.
De beide verzetsmensen zijn op 18 september 1944 in dit bosje om het leven gebracht, nadat ze niet wilden zeggen waar ze ondergedoken hadden gezeten.
Verschillende sprekers (dhr. Taatgen, dhr. Grit en de wethouder van Assen) hielden een korte toespraak, die werd omlijst door gedichten die door de kinderen prachtig werden voorgelezen.
Het was een indrukwekkend geheel.

Drentse kinderjury 2018

vrijdag 16 februari 2018
Vrijdag kwam Janette Vleeshouwer van de bibliotheek om de kinderjury voor de Drentse kinderboeken top 10 te introduceren. Zij vertelde wat het jureren inhoud. De kinderen krijgen tot half mei de tijd om zoveel mogelijk boeken van de top 10 te lezen en te beoordelen. Alle kinderen kunnen meedoen. Zij krijgen een werkboekje waarin ze de bevindingen (van elk boek dat ze hebben gelezen) kunnen noteren. De boeken worden ook mee naar huis genomen (maximaal 1 week). Aan het eind beoordelen we welke drie boeken door de leerlingen het leuks worden gevonden. Dit gebeurt op veel basisscholen in Drenthe. De schrijven van het leukste boek krijgt een leuk beeldje aangeboden.

Scholen Volleybaltoernooi in De Kamp

donderdag 15 februari 2018
Dinsdag13 februari stonden groep 7 en 8 van OBS de Zeijer Hoogte klaar voor een sportieve ochtend volleybal. Na de eerste wedstrijden was al snel duidelijk dat het volleyballen een stuk beter verliep dan vorig jaar. Dit zorgde voor sportieve en tevens hilarische volleybalmomenten. De drie teams van Zeijen waren erg op dreef en moedigden elkaar flink aan met een groot succes voor de dames als resultaat. Zij werden maar liefst tweede in hun poule! Tevens hadden de mannen veel plezier in de sport. Uiteindelijk bleek dat volleybal toch moeilijker is dan gedacht. Na een hoop volleybalservices en smashes gingen groep 7 en groep 8 weer voldaan richting Zeijen.
Voor foto's gaat u naar Foto's
vorige pagina | volgende pagina