vorige pagina | volgende pagina

Drentse kinderjury 2018

vrijdag 16 februari 2018
Vrijdag kwam Janette Vleeshouwer van de bibliotheek om de kinderjury voor de Drentse kinderboeken top 10 te introduceren. Zij vertelde wat het jureren inhoud. De kinderen krijgen tot half mei de tijd om zoveel mogelijk boeken van de top 10 te lezen en te beoordelen. Alle kinderen kunnen meedoen. Zij krijgen een werkboekje waarin ze de bevindingen (van elk boek dat ze hebben gelezen) kunnen noteren. De boeken worden ook mee naar huis genomen (maximaal 1 week). Aan het eind beoordelen we welke drie boeken door de leerlingen het leuks worden gevonden. Dit gebeurt op veel basisscholen in Drenthe. De schrijven van het leukste boek krijgt een leuk beeldje aangeboden.

Scholen Volleybaltoernooi in De Kamp

donderdag 15 februari 2018
Dinsdag13 februari stonden groep 7 en 8 van OBS de Zeijer Hoogte klaar voor een sportieve ochtend volleybal. Na de eerste wedstrijden was al snel duidelijk dat het volleyballen een stuk beter verliep dan vorig jaar. Dit zorgde voor sportieve en tevens hilarische volleybalmomenten. De drie teams van Zeijen waren erg op dreef en moedigden elkaar flink aan met een groot succes voor de dames als resultaat. Zij werden maar liefst tweede in hun poule! Tevens hadden de mannen veel plezier in de sport. Uiteindelijk bleek dat volleybal toch moeilijker is dan gedacht. Na een hoop volleybalservices en smashes gingen groep 7 en groep 8 weer voldaan richting Zeijen.
Voor foto's gaat u naar Foto's

Schrijven met kroontjes pen

vrijdag 26 januari 2018
In de tweede les van druktechnieken van het ICO leerden de kinderen te schrijven/tekenen met een kroontjes pen. Dit was voor de kinderen echt een uitdaging. Kijk maar hoe geconcentreerd ze bezig waren.

Zie Foto`s

Gedichten maken 3

vrijdag 26 januari 2018
Donderdag 25 januari was de derde les van meester Casper. We hebben hele mooie gedichten gemaakt en maken van alle gedichten nu een heel mooi boek.

Voor foto`s zie Foto`s.

Techniekles 2

woensdag 24 januari 2018
De tweede techniekles voor groep 5,6 had als thema: luchtdruk.
De kinderen deden allerlei proefjes en waren reuze enthousiast.
Opa van Jarno (groep 5): hartelijk bedankt!
Voor meer foto's zie Foto's
vorige pagina | volgende pagina