vorige pagina | volgende pagina

Linde voorleeskampioen gemeente Tynaarlo

dinsdag 19 maart 2019
Nadat Linde op OBS De Zeijer Hoogte al gekroond was tot voorleeskampioene, deed zij zaterdag 16 maart mee met het gemeentelijk voorleeskampioenschap. Linde deed het fantastische. De jury kon dan ook niet anders dan haar de titel "Voorleeskampioen van de gemeente Tynaarlo 2019" toe te kennen.
Linde: Van harte gefeliciteerd!
In april mag Linde nu meedoen aan de provinciale kampioenschappen in De Schalm in Assen.
Wij wensen Linde uiteraard veel succes.

Actie voor Huntington

donderdag 28 februari 2019
Ook OBS De Zeijer Hoogte doet mee met de actie voor Huntington.
Wij gaan een statiegeld flessenactie houden.
Informatiebrief

Bezoek aan Museum De Buitenplaats

donderdag 1 november 2018
Op donderdag 1 november 2018 hebben de kinderen van groep 1/2/3 een bezoek gebracht aan een echt museum. Dat was best bijzonder voor veel kinderen. In het museum hebben de kinderen gekeken naar schilderijen van allerlei planten, bloemen en bomen uit alle werelddelen. Daarna was er nog tijd om bezig te gaan met planten uit Zuid-Amerika....cactussen. Op dinsdag 6 november krijgt het museumbezoek nog een vervolg in de klas.

Bezoek Drents museum

maandag 14 mei 2018
Excursiegroep 6, 7 en 8 naar het Drents Museum donderdag 26 april 2018

Na een korte busrit werden we ontvangen door de educatieve medewerkers van het Drents Museum. We mochten naar boven en in een prachtige zaal plaatsnemen. Daar werd een film getoond en verteld over de Germanen en Romeinen die lang geleden richting Drenthe trokken. Vervolgens gingen we naar de tentoonstellingsruimte waar we een replica van de slagtanden van een mammoetzagen en er was ook een grote kies van een mammoet te zien die veel indruk maakte. Vervolgens mochten we rond een “vuurtje” zitten en een naam verzinnen voor een dorp. Iedereen kon ook een beroep uitkiezen, zoals: krijger, jager, wever, boer, pottenbakker, genezer en een smid. Ons dorp zou worden aangevallendoor wolven en we moesten voor deze en andere situaties uit die tijd een goede oplossing bedenken. In de tentoonstelling beneden zagen we allerlei voorwerpen uit die tijd, bijvoorbeeld potten, stenen en zelfs een houten kano. Tot slot vertelde de medewerker over het meisje van Yde en mochten we haar resten bekijken in een aparte ruimte. Wist u dat het meisje van Yde 16 jaar oud was en1.40 meter lang? Het was een leerzame ochtend!

Koningsspelen 2018

vrijdag 20 april 2018
Vrijdag 20 april 2018. Een schitterende zonovergoten dag. We konden het niet beter treffen.

`s Morgens begonnen de kinderen van groep 0/1 t/m 5 met een gezond en lekker ontbijt. Daar kwamen zij in beweging en deden allerlei leuke sport en spel activiteiten. De kinderen van groep 5 hadden de leiding in het geheel. Het liep weer fantastisch! Wat werd er weer volop genoten.

De kinderen van groep 6 t/m 8 gingen op de fiets naar Vries. Bij sporthal De Kamp werden een tiental clinics gehouden. Deze waren opgezet door onze vakleerkrachten voor gymnastiek en werden uitgevoerd door de verschillende verenigingen. Op school hadden de kinderen al een keuze gemaakt.
Ook hier liep de ochtend gesmeerd. En na een ochtend van dansen, voetballen, klimmen op de klimmuur, mountainbiken, bootcampen, handballen, tafeltennissen, trommelen, turnen, volleyballen, hockeyen en handballen keerden we voldaan terug naar Zeijen. Hier wachte het koningsmaal nog voor de ze kinderen.
We kunnen terugkijken op een geslaagde dag.
Voor meert foto`s zie Foto`s
vorige pagina | volgende pagina