vorige pagina | volgende pagina

Natuurwerkdag

maandag 5 november 2018
Vrijdag 2 november zijn de kinderen van groep 5 t/m 8 in het kader van de Natuurwerkdag onder leiding van Staatsbosbeheer en de vrijwilligers van Stichting de Zeijerwiek bioj het Veldakkersveen aan het werk geweest.Het Veldakkersveen moet worden opgeschoond om verlanding te voorkomen. Om aan het werk te gaan moeten de magen goed gevuld zijn daarom kregen de kinderen alvorens te beginnen bij het kampvuur heerlijk broodjes met worst en wat te drinken. Daarna werd de middag officieel gestart door de wethouder René Kraaijenbrink van Leefbaar Tynaarlo. De kinderen hebben met heel veel enthousiasme gezaagd, geknipt, geharkt, opgeruimd en een insectenhotel gemaakt. Na gedane arbeid kregen de kinderen nog wat te drinken en en werd er fruit gegeten. De kinderen werden bedankt voor hun positieve inzet en kregen allemaal een nestklastje (bouwpakket) om deze bij huis ergens op te hangen. Het was een zeer geslaagde middag voor zowel de kinderen als Stichting De Zeijerwiek. Zeker voor herhaling vatbaar.
Voor meer foto's zie Foto's

Bezoek aan Museum De Buitenplaats

donderdag 1 november 2018
Op donderdag 1 november 2018 hebben de kinderen van groep 1/2/3 een bezoek gebracht aan een echt museum. Dat was best bijzonder voor veel kinderen. In het museum hebben de kinderen gekeken naar schilderijen van allerlei planten, bloemen en bomen uit alle werelddelen. Daarna was er nog tijd om bezig te gaan met planten uit Zuid-Amerika....cactussen. Op dinsdag 6 november krijgt het museumbezoek nog een vervolg in de klas.

Bezoek Drents museum

maandag 14 mei 2018
Excursiegroep 6, 7 en 8 naar het Drents Museum donderdag 26 april 2018

Na een korte busrit werden we ontvangen door de educatieve medewerkers van het Drents Museum. We mochten naar boven en in een prachtige zaal plaatsnemen. Daar werd een film getoond en verteld over de Germanen en Romeinen die lang geleden richting Drenthe trokken. Vervolgens gingen we naar de tentoonstellingsruimte waar we een replica van de slagtanden van een mammoetzagen en er was ook een grote kies van een mammoet te zien die veel indruk maakte. Vervolgens mochten we rond een “vuurtje” zitten en een naam verzinnen voor een dorp. Iedereen kon ook een beroep uitkiezen, zoals: krijger, jager, wever, boer, pottenbakker, genezer en een smid. Ons dorp zou worden aangevallendoor wolven en we moesten voor deze en andere situaties uit die tijd een goede oplossing bedenken. In de tentoonstelling beneden zagen we allerlei voorwerpen uit die tijd, bijvoorbeeld potten, stenen en zelfs een houten kano. Tot slot vertelde de medewerker over het meisje van Yde en mochten we haar resten bekijken in een aparte ruimte. Wist u dat het meisje van Yde 16 jaar oud was en1.40 meter lang? Het was een leerzame ochtend!

Koningsspelen 2018

vrijdag 20 april 2018
Vrijdag 20 april 2018. Een schitterende zonovergoten dag. We konden het niet beter treffen.

`s Morgens begonnen de kinderen van groep 0/1 t/m 5 met een gezond en lekker ontbijt. Daar kwamen zij in beweging en deden allerlei leuke sport en spel activiteiten. De kinderen van groep 5 hadden de leiding in het geheel. Het liep weer fantastisch! Wat werd er weer volop genoten.

De kinderen van groep 6 t/m 8 gingen op de fiets naar Vries. Bij sporthal De Kamp werden een tiental clinics gehouden. Deze waren opgezet door onze vakleerkrachten voor gymnastiek en werden uitgevoerd door de verschillende verenigingen. Op school hadden de kinderen al een keuze gemaakt.
Ook hier liep de ochtend gesmeerd. En na een ochtend van dansen, voetballen, klimmen op de klimmuur, mountainbiken, bootcampen, handballen, tafeltennissen, trommelen, turnen, volleyballen, hockeyen en handballen keerden we voldaan terug naar Zeijen. Hier wachte het koningsmaal nog voor de ze kinderen.
We kunnen terugkijken op een geslaagde dag.
Voor meert foto`s zie Foto`s

Herdenking bij monument Heukersbosje

donderdag 19 april 2018
Herdenking 13 april.

Op 13 april zijn de kinderen van de groepen 5 en 6 naar het Heukersbosje geweest om een bloemstuk te leggen en om een informatiebord te onthullen bij het herdenkingsmonument van Roel Oosting en Albert Bijlsma.
De beide verzetsmensen zijn op 18 september 1944 in dit bosje om het leven gebracht, nadat ze niet wilden zeggen waar ze ondergedoken hadden gezeten.
Verschillende sprekers (dhr. Taatgen, dhr. Grit en de wethouder van Assen) hielden een korte toespraak, die werd omlijst door gedichten die door de kinderen prachtig werden voorgelezen.
Het was een indrukwekkend geheel.
vorige pagina | volgende pagina