vorige pagina | volgende pagina

Herdenking bij monument Heukersbosje

donderdag 19 april 2018
Herdenking 13 april.

Op 13 april zijn de kinderen van de groepen 5 en 6 naar het Heukersbosje geweest om een bloemstuk te leggen en om een informatiebord te onthullen bij het herdenkingsmonument van Roel Oosting en Albert Bijlsma.
De beide verzetsmensen zijn op 18 september 1944 in dit bosje om het leven gebracht, nadat ze niet wilden zeggen waar ze ondergedoken hadden gezeten.
Verschillende sprekers (dhr. Taatgen, dhr. Grit en de wethouder van Assen) hielden een korte toespraak, die werd omlijst door gedichten die door de kinderen prachtig werden voorgelezen.
Het was een indrukwekkend geheel.

Geraniumactie 2018

dinsdag 17 april 2018
GERANIUMACTIE

Paasmiddag op OBS DE Zeijer Hoogte

donderdag 29 maart 2018
Donderdagmiddag 29 maart hadden de kinderen van OBS De Zeijer Hoogte een gezellige Paasmiddag. In aanwezigheid van de Paashaas (Joyce Homan) werden diverse sport en spelactiviteiten gedaan. Meester Twan had met twee studenten weer een prachtig programma in elkaar gezet.
De oudervereniging had voor de kinderen het eieren zoeken op het brinkje voor de school georganiseerd. Ook trakteerden zij de kinderen op ranja en een heerlijk paasei.
Joyce, oudervereniging, Twan en studenten, hartelijk dank voor jullie inzet. We kunnen terugkijken op een geslaagde middag.
Voor een foto-impressie zie Foto`s.

Drentse kinderjury 2018

vrijdag 16 februari 2018
Vrijdag kwam Janette Vleeshouwer van de bibliotheek om de kinderjury voor de Drentse kinderboeken top 10 te introduceren. Zij vertelde wat het jureren inhoud. De kinderen krijgen tot half mei de tijd om zoveel mogelijk boeken van de top 10 te lezen en te beoordelen. Alle kinderen kunnen meedoen. Zij krijgen een werkboekje waarin ze de bevindingen (van elk boek dat ze hebben gelezen) kunnen noteren. De boeken worden ook mee naar huis genomen (maximaal 1 week). Aan het eind beoordelen we welke drie boeken door de leerlingen het leuks worden gevonden. Dit gebeurt op veel basisscholen in Drenthe. De schrijven van het leukste boek krijgt een leuk beeldje aangeboden.

Scholen Volleybaltoernooi in De Kamp

donderdag 15 februari 2018
Dinsdag13 februari stonden groep 7 en 8 van OBS de Zeijer Hoogte klaar voor een sportieve ochtend volleybal. Na de eerste wedstrijden was al snel duidelijk dat het volleyballen een stuk beter verliep dan vorig jaar. Dit zorgde voor sportieve en tevens hilarische volleybalmomenten. De drie teams van Zeijen waren erg op dreef en moedigden elkaar flink aan met een groot succes voor de dames als resultaat. Zij werden maar liefst tweede in hun poule! Tevens hadden de mannen veel plezier in de sport. Uiteindelijk bleek dat volleybal toch moeilijker is dan gedacht. Na een hoop volleybalservices en smashes gingen groep 7 en groep 8 weer voldaan richting Zeijen.
Voor foto's gaat u naar Foto's
vorige pagina | volgende pagina