vorige pagina | volgende pagina

Pleinfeest vrijdag 28 september

maandag 10 september 2018
Pleinfeest

Vrijdagt 28 september organiseert OBS De Zeijer Hoogte een grandioos pleinfeest. De oudervereniging is al maanden druk met de voorbereidingen.
Er zal dan ook weer een prachtig programma zijn. Voor de kinderen en volwassenen zijn er diverse spellen te doen met onder anderen het Rad van Fortuin, hoefijzer gooien, en........................... Aan de inwendig mens is tevens gedacht. Voor een hapje en een drankje zorgt de OV ook.
Komt allen en maak er een gezellige start van het weekend van.

Uiteraard verwachten we een western tintje aan uw outfit.

De opbrengst komt ten goede aan de school.

Klaar voor de start in groep 1/2/3

dinsdag 4 september 2018
Op maandag 3 september 2018 zijn de kinderen en juffen van groep 1/2/3 helemaal klaar voor de start van het nieuwe schooljaar. Iedereen heeft er veel zin en wat is het leuk om elkaar weer te zien en te spreken na een lange warme zomervakantie.
Er zijn al veel ouders en bekenden even in de klas gekomen om te kijken hoe het lokaal nu ingericht is. Maar natuurlijk vindt er binnenkort weer een informatieavond plaats. Deze avond staat gepland op dinsdag 18 september. Nadere informatie volgt.

Bezoek Drents museum

maandag 14 mei 2018
Excursiegroep 6, 7 en 8 naar het Drents Museum donderdag 26 april 2018

Na een korte busrit werden we ontvangen door de educatieve medewerkers van het Drents Museum. We mochten naar boven en in een prachtige zaal plaatsnemen. Daar werd een film getoond en verteld over de Germanen en Romeinen die lang geleden richting Drenthe trokken. Vervolgens gingen we naar de tentoonstellingsruimte waar we een replica van de slagtanden van een mammoetzagen en er was ook een grote kies van een mammoet te zien die veel indruk maakte. Vervolgens mochten we rond een “vuurtje” zitten en een naam verzinnen voor een dorp. Iedereen kon ook een beroep uitkiezen, zoals: krijger, jager, wever, boer, pottenbakker, genezer en een smid. Ons dorp zou worden aangevallendoor wolven en we moesten voor deze en andere situaties uit die tijd een goede oplossing bedenken. In de tentoonstelling beneden zagen we allerlei voorwerpen uit die tijd, bijvoorbeeld potten, stenen en zelfs een houten kano. Tot slot vertelde de medewerker over het meisje van Yde en mochten we haar resten bekijken in een aparte ruimte. Wist u dat het meisje van Yde 16 jaar oud was en1.40 meter lang? Het was een leerzame ochtend!

Koningsspelen 2018

vrijdag 20 april 2018
Vrijdag 20 april 2018. Een schitterende zonovergoten dag. We konden het niet beter treffen.

`s Morgens begonnen de kinderen van groep 0/1 t/m 5 met een gezond en lekker ontbijt. Daar kwamen zij in beweging en deden allerlei leuke sport en spel activiteiten. De kinderen van groep 5 hadden de leiding in het geheel. Het liep weer fantastisch! Wat werd er weer volop genoten.

De kinderen van groep 6 t/m 8 gingen op de fiets naar Vries. Bij sporthal De Kamp werden een tiental clinics gehouden. Deze waren opgezet door onze vakleerkrachten voor gymnastiek en werden uitgevoerd door de verschillende verenigingen. Op school hadden de kinderen al een keuze gemaakt.
Ook hier liep de ochtend gesmeerd. En na een ochtend van dansen, voetballen, klimmen op de klimmuur, mountainbiken, bootcampen, handballen, tafeltennissen, trommelen, turnen, volleyballen, hockeyen en handballen keerden we voldaan terug naar Zeijen. Hier wachte het koningsmaal nog voor de ze kinderen.
We kunnen terugkijken op een geslaagde dag.
Voor meert foto`s zie Foto`s

Herdenking bij monument Heukersbosje

donderdag 19 april 2018
Herdenking 13 april.

Op 13 april zijn de kinderen van de groepen 5 en 6 naar het Heukersbosje geweest om een bloemstuk te leggen en om een informatiebord te onthullen bij het herdenkingsmonument van Roel Oosting en Albert Bijlsma.
De beide verzetsmensen zijn op 18 september 1944 in dit bosje om het leven gebracht, nadat ze niet wilden zeggen waar ze ondergedoken hadden gezeten.
Verschillende sprekers (dhr. Taatgen, dhr. Grit en de wethouder van Assen) hielden een korte toespraak, die werd omlijst door gedichten die door de kinderen prachtig werden voorgelezen.
Het was een indrukwekkend geheel.
vorige pagina | volgende pagina