vorig bericht | volgend bericht

Natuurwerkdag

maandag 5 november 2018
door Geert Speelman
Vrijdag 2 november zijn de kinderen van groep 5 t/m 8 in het kader van de Natuurwerkdag onder leiding van Staatsbosbeheer en de vrijwilligers van Stichting de Zeijerwiek bioj het Veldakkersveen aan het werk geweest.Het Veldakkersveen moet worden opgeschoond om verlanding te voorkomen. Om aan het werk te gaan moeten de magen goed gevuld zijn daarom kregen de kinderen alvorens te beginnen bij het kampvuur heerlijk broodjes met worst en wat te drinken. Daarna werd de middag officieel gestart door de wethouder René Kraaijenbrink van Leefbaar Tynaarlo. De kinderen hebben met heel veel enthousiasme gezaagd, geknipt, geharkt, opgeruimd en een insectenhotel gemaakt. Na gedane arbeid kregen de kinderen nog wat te drinken en en werd er fruit gegeten. De kinderen werden bedankt voor hun positieve inzet en kregen allemaal een nestklastje (bouwpakket) om deze bij huis ergens op te hangen. Het was een zeer geslaagde middag voor zowel de kinderen als Stichting De Zeijerwiek. Zeker voor herhaling vatbaar.
Voor meer foto's zie Foto's
vorig bericht | volgend bericht